TRYB JASNY/CIEMNY

Chłodnik z ogórka i kalarepki z miętą


Ponieważ lato w pełni, a wraz z latem upiorne upały, trzeba sobie jakoś radzić. Chłodzące, orzeźwiające pyszności bardzo wskazane. Woda, lody, arbuz. Tak! Ale przecież jest tego więcej. Co powiecie na wspaniały chłodnik z ogórka i kalarepki z miętą? Przygotujecie go w chwilę, zjecie bez poczucia winy i ze smakiem. Wybór idealny.
Jogurt i słonecznik sprawią, że długo nie będziecie głodni, zaś mięta i ogórki porządnie Was odświeżą.   Jak dla mnie, idealny wybór na lato!  


Chłodnik z ogórka i kalarepki z miętą:

- 400 ml jogurtu naturalnego
- 3 duże gruntowe ogórki
- 3 kalarepki
- 3 łyżki słonecznika
- 4 duże garści mięty
- 0,5 łyżeczki soli

Ogórki i kalarepki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Zmiksować w blenderze na gładko. Dodać listki mięty i jogurt. Posolić. Ponownie dokładnie zmiksować. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni na złoto. Przed podaniem chłodnik schłodzić. Podawać posypany słonecznikiem.

Smacznego!



Płaski brzuch- posiłki dietetyczne

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki