TRYB JASNY/CIEMNY

Sałatka z cieciorką w awokado

Na podwieczorek mam dziś dla Was bombę witaminową - sałatkę z cieciorką w awokado. To jedna z tych rzeczy po których zjedzeniu automatycznie czuję się chuda, zdrowa i piękna! Fantastyczna sprawa. Ale tak na poważnie, to jest przepis, który naprawdę warto zrobić. Wysokobiałkowa cieciorka o orzechowym smaku, kremowe pyszne awokado, pietruszka i ostra chilli. Świetne połączenie. Da nam nie tylko energetycznego kopa ale i poczucie kulinarnej satysfakcji.









Sałatka z cieciorką w awokado:     

- 1 duże awokado
- 0,5 puszki cieciorki
- 1 mała cebulka
- 2 ząbki czosnku
- kawałek ostrej papryki
- garść natki pietruszki
- 1 łyżka sosu sojowego
- pół cytryny


Awokado przekroić na pół, wydrążyć uważając by nie uszkodzić skórki. Cieciorkę odsączyć i przepłukać. Marchew zetrzeć na dużych oczkach. Cebulkę i chilli pokroić w drobną kostkę. Wycisnąć czosnek. Natkę pietruszki drobno skroić. To samo z miąższem awokado. Połączyć składniki. Dodać sos sojowy i sok z połowy cytryny. Wymieszać. Sałatką wypełniać skorupki awokado. Od razu podawać. 



Smacznego! 

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki